Caravan

Bekijk altijd uw polisvoorwaarden om te zien wat wel en wat niet verzekerd is.

Caravan

Heb ik een groene kaart nodig voor mijn caravan?

In Nederland worden caravans (mee)verzekerd op de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) van het trekkende motorrijtuig. Er wordt één internationaal verzekeringsbewijs (de groene kaart) afgegeven. Hierop staat dan de code 'AF'.

Als het gewicht van de caravan meer bedraagt dan 750 kg dan is in Spanje, Polen en Duitsland een aparte groene kaart vereist. De groene kaart voor uw caravan kunt u bij ons aanvragen door een kopie van uw caravankentekenbewijs op te sturen.

Zijn de spullen in mijn caravan meeverzekerd?

Ja. De spullen in de caravan, ook wel de inventaris genoemd, kunt u meeverzekeren. Ook is de caravanverzekering uit te breiden met dekking voor uw voortent en de aanbouw van uw caravan.

Kunnen vouwwagens worden verzekerd?

Ja. Onze caravanverzekering is bedoeld voor vouwwagens, toer- en stacaravans. Als u uw caravan, vouwwagen, toer- of stacaravan verhuurt, kunnen wij u geen verzekering aanbieden.

Kan ik een camper verzekeren?

Nee. We kunnen uw camper niet verzekeren.

Is schade door hagel en storm ook verzekerd?

Ja. Ook die schade valt onder de dekking van de caravanverzekering. 

Is de schade aan mijn caravanmover ook verzekerd?

Ja. Als de caravanmover achteraf is gemonteerd, valt dat onder de dekking van de verzekering. Heeft u al een caravanverzekering? Dan is de caravanmover verzekerd vanaf het moment dat u de nieuwwaarde van de caravanmover aan ons doorgeeft. Wilt u uw caravan verzekeren? Dan bepaalt u de premie van de verzekering door de nieuwwaarde van de caravanmover op te tellen bij de nieuwwaarde van de caravan.