Reis

Bekijk altijd uw polisvoorwaarden om te zien wat wel en wat niet verzekerd is.

Reisverzekering

Is een stage of een studiereis ook verzekerd met de reisverzekering?

Ja, op de doorlopende reisverzekering van het Idéaalpakket kan de stage verzekerd worden. Dit moet wel op het polisblad aangetekend. Als voor de stage een vergoeding wordt ontvangen dan is de stage niet meeverzekerd.

Wat is de maximale reisduur?

Bij de doorlopende reisverzekering zijn al uw vakanties verzekerd. Het maakt niet uit hoe vaak u gaat. Wel is het aantal dagen dat u maximaal aaneengesloten op vakantie gaat gemaximeerd tot 90 dagen.

De kortlopende reisverzekering sluit u voor één vakantie af. De verzekering loopt vanaf de datum van vertrek tot en met de einddatum van uw vakantie.

Mijn reis is duurder dan de maximale dekking van annulering. Wat kan ik doen?

Bij reis geldt een maximum dekking van € 1.500,00 per persoon, per reis. Valt de reissom van een vakantie hoger uit dan € 1.500,00 per persoon? Dan is het mogelijk om apart een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten voor het bedrag boven de € 1.500,00.

Wanneer mag ik kosteloos annuleren?

De annuleringsverzekering vergoedt de kosten van:

  • annulering van uw reis (tot en met de dag van vertrek of de ingangsdatum van de huur);
  • vertraging bij vertrek of aankomst;
  • eerder terugkeren van uw vakantiebestemming.

Is mijn huisdier verzekerd met een reis- of annuleringsverzekering?

Nee, met een reis- en annuleringsverzekering verzekert u alleen personen.

Welke sporten zijn verzekerd op reis en welke niet?

Op vakantie zijn sporten als surfen en duiken standaard verzekerd. Als u ook verzekerd wilt zijn tijdens wintersport geeft u dit aan bij de aanvraag van uw verzekering. Met de wintersportdekking verzekert u de schade die ontstaat door uw wintersportactiviteiten.

Niet verzekerd zijn gevaarlijke sporten, zoals parachutespringen, parasailing, hanggliding, ultralight vliegen, vechtsporten en canyoning. Een uitgebreid overzicht van gevaarlijke sporten vindt u in de polisvoorwaarden.

Wat moet ik doen wanneer mijn bagage vermist is geraakt?

Bij vermissing of beschadiging van uw bagage op een luchthaven moet altijd een P.I.R. (Property Irregularity Report) worden opgemaakt. Hiervoor neemt u direct contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of de luchthavenautoriteiten. Doe dit terwijl u nog op de luchthaven bent, wacht niet tot u thuis bent.

Bij vermissing of beschadiging van uw bagage op uw vakantieadres of onderweg (als u bijvoorbeeld per bus reist) moet u direct aangifte doen bij de plaatselijke politie. Als dit niet mogelijk is, moet u aangifte doen bij andere (over¬heids-) instanties of personen die daarvoor in aanmerking komen, zoals gemeenteautoriteiten, conducteur, stationschef, buschauffeur, campinghouder, hotelhouder of reisleider. Van de aangifte moet u een schriftelijk bewijs kunnen overleggen.

Ben ik verzekerd als ik naar een land ga waar een negatief reisadvies voor geldt?

Een negatief reisadvies betekent dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reizen in of naar een bepaald gebied ontraadt. Op de site www.minbuza.nl kunt u lezen of uw bestemming een negatief reisadvies heeft.

Kan ik ook eenmalig een annuleringsverzekering afsluiten?

U kunt de annuleringsverzekering los afsluiten, maar ook in combinatie met de kortlopende reisverzekering voor één vakantie, stedentrip of weekendje weg.

Wat is de vergoeding bij vertraging?

U heeft recht op vergoeding bij vertraging van boot, bus, trein of vliegtuig bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reis¬bestemming. Heeft u een annuleringsverzekering en loopt u vertraging op? Dan heeft u recht op vergoeding voor de vertraging als deze langer duurt dan 8 uur. Deze dekking geldt uitsluitend voor reis-, verblijf- of huurarrangementen langer dan 3 dagen. Wij betalen:

 

  • bij 8 tot 20 uur vertraging: de reissom voor 1 dag;
  • bij 20 tot 32 uur vertraging: de reissom voor 2 dagen;
  • bij 32 uur of langer vertraging: de reissom voor 3 dagen.

 

Kan ik mijn reis annuleren als ik ziek ben?

Uw reis kan worden geannuleerd worden als er sprake is van een ziekte, waardoor u op medische indicatie niet aan de reis kan deelnemen. Voorwaarde hiervoor is wel dat uw arts dit schriftelijk moet bevestigen.

Kan ik mijn reis annuleren als er op mijn vakantiebestemming de griep heerst?

Nee. De griep is geen geldige reden om te annuleren. De griep is goed te behandelen en een wereldwijd probleem. Een ziekte die op de vakantiebestemming heerst is volgens de voorwaarden geen reden om te annuleren.