Overige modules

No-claimbeschermer


Met deze aanvullende module kunt u maximaal 1x per jaar een schade claimen zonder terugval in uw no-claim trede. De no-claimbeschermer kan gesloten worden vanaf 4 schadevrije jaren en alleen op de eerste gezinsauto.

No-claimbeschermer: een voorbeeld uit de praktijk


Peter Blokman rijdt inmiddels al 7 jaar schadevrij. Hij is een ervaren bestuurder die over het algemeen goed anticipeert op het overige verkeer, maar op een dag raakt hij tijdens het uitparkeren toch met zijn achterkant een klein betonnen paaltje. Kosten: € 800,- voor een nieuwe achterbumper. Gelukkig heeft Peter de module no-claimbeschermer afgesloten. De schade wordt door AnsvarIdéa keurig vergoed en Peter behoudt zijn no-claim korting.

 

Module Ongevallen- of Schadeverzekering Inzittende


Zie onderstaand voor de verschillen tussen een Ongevallen Inzittende verzekering en de Schadeverzekering Inzittende.

Verschillen tussen een OIV en SVI


Ongevallen
inzittendenverzekering
Schadeverzekering voor inzittenden
Deze verzekering keert eenmalig een vast bedrag uit en alleen in geval van overlijden of invaliditeit van de verzekerde personen. De uitkering vindt plaats ongeacht wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Deze verzekering vergoedt niet een van te voren afgesproken bedrag, maar de daadwerkelijk geleden schade van de inzittenden. Het gaat hierbij om letstel- en zaakschade van de inzittenden, inclusief de bestuurder. Ook wordt schade vergoedt aan zaken die met het voertuig worden vervoerd.

 

Module Rechtsbijstand


Raakt u als autobezitter betrokken bij juridische kwesties (bijvoorbeeld een probleem met de garage of heeft u letsel ten gevolge van een ongeval), dan brengt de module rechtsbijstand uitkomst. Daarmee krijgt u van AnsvarIdéa deskundige juridische bijstand.